Ostatnio przeglądane
Tagi
Dębowe-lekko opiekane
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Płatki Dębowe lekko opiekane jasne 5 g – porcja na 1 lir do nalewki , wódki ,wina , miodów pitnych.
Sprowadzane są bezpośrednio od jednego z największych Europejskich producentów płatków dębowych. Produkowane są z najlepszych odmian Francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie. Przed procesem produkcji, drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy
Sposób użycia :
Płatki dębowe dodajemy w ilości 4-5 gram na 1 litr wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego "postarzenia" ( nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni.
Płatki Dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc wódki Dębowe). Po dodaniu do wódki płatki już po godzinie barwią alkohol.
Płatki lekko opiekane w mniejszym stopniu dodają tanin do wina od płatków naturalnych, natomiast mocniej podkreślają moc wina, świeżość i owocowość.
Stabilizują kolor win czerwonych i podkreślają aromaty owoców użytych do produkcji wina.
Kupując 2 szt. otrzymujesz płatki na 2 litry , 3 szt. na 3 litry itd.