Ostatnio przeglądane
Tagi
Dębowe-mocno opiekane
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Płatki, chipsy dębowe mocno opiekane ciemne mają delikatny posmak kokosa i wanili – porcja na 1 litr.
Płatki Dębowe mocno opiekane ciemne 5 gram – porcja na 1 lir do nalewki , wódki ,wina , miodów pitnych. Przydają się do tworzenia własnych koniaków , whisky i wódek gatunkowych.
Sprowadzane są bezpośrednio od jednego z największych Europejskich producentów płatków dębowych. Produkowane są z najlepszych domain Francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie. Przed procesem produkcji, drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy.
Sposób użycia :
Płatki dębowe dodajemy w ilości 4-5 gram na 1 litr wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego "postarzenia" ( nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni.
Płatki Dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc wódki Dębowe). Po dodaniu do wódki płatki już po godzinie barwią alkohol.
Płatki mocno opiekane podnoszą ogólny charakter i aromat win, wzmacniają kolor. Najlepiej nadają się do uzyskania efektu "starego" wina.
Przydają się do tworzenia własnych koniaków , whisky i wódek gatunkowych.
Profesjonalne wypełnienie nasypowe do kolumn....