Ostatnio przeglądane
Tagi
KOJI-MIX
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Drożdże do fermentacji nastawów skrobiowych bez zacierania, cukrowych i owocowych.
DROŻDŻE GORZELNICZE Koji do skrobii zboża owoców bez zacierania Dzięki zastosowanej mieszance drożdże fermentują cukier zawarty w mąkach lub drobno rozdrobnionych zbożach bez konieczności zacierania.
Czas pracy od 7 do 30 dni (w zależności od zastosowanego surowca). Nastaw skrobiowy należy mieszać kilka razy dziennie w pierwszych dniach pracy nastawu.
Instrukcja: jedna paczka na 6-8 kg mąki, cukru w objętości 26l. Drożdże można łączyć w większe nastawy. W pierwszych dniach fermentacji należy nastaw kilku krotnie przemieszać.
UWAGA! Nastaw mocno się pieni. Nie zamykać szczelnie w pierwszych dniach. Gdy fermentacja się uspokoi należy zamknąć naczynie pod rurką fermentacyjną.
Skład: drożdże Koji mix, enzymy, pożywka, mikroelementy i witaminy.