DROŻDŻE GORZELNICZE Koji do skrobii zboża owoców bez zacierania Vergrößern

DROŻDŻE GORZELNICZE Koji do skrobii zboża owoców bez zacierania

KOJI-MIX

Neuer Artikel

Dostępny

6,58 zł zzgl. MwSt.

Mehr Infos

Drożdże do fermentacji nastawów skrobiowych bez zacierania, cukrowych i owocowych.


DROŻDŻE GORZELNICZE Koji do skrobii zboża owoców bez zacierania Dzięki zastosowanej mieszance drożdże fermentują cukier zawarty w mąkach lub drobno rozdrobnionych zbożach bez konieczności zacierania.

Czas pracy od 7 do 30 dni (w zależności od zastosowanego surowca). Nastaw skrobiowy należy mieszać kilka razy dziennie w pierwszych dniach pracy nastawu.


Instrukcja: jedna paczka na 6-8 kg mąki, cukru w objętości 26l. Drożdże można łączyć w większe nastawy. W pierwszych dniach fermentacji należy nastaw kilku krotnie przemieszać.

UWAGA! Nastaw mocno się pieni. Nie zamykać szczelnie w pierwszych dniach. Gdy fermentacja się uspokoi należy zamknąć naczynie pod rurką fermentacyjną.


Skład: drożdże Koji mix, enzymy, pożywka, mikroelementy i witaminy.


Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, kauften auch ...