Angesehene Artikel
SuperKlar Bialy
Neuer Artikel
Dostępny
Achtung: Letzte verfügbare Teile!
Lieferdatum
Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie destylacji. Nawet gdy zacier wydaje się być czysty "na oko", należy go dobrze sklarować. Błędne jest przeświadczenie, że drobiny zmętnień pływające w zacierze nie będą miały wpływu na produkt końcowy gdyż pozostaną w zbiorniku po destylacji.
Najbardziej niepożądane w całym procesie zanieczyszczenia, to niezauważalne "gołym okiem" drobiny drożdży.
Jeżeli odrobiny obumarłych drożdży nie zostaną usunięte z zacieru, to podczas destylacji będą porywane przez unoszącą się parę i dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w gotowanym produkcie.
Jak stosować SuperKlar:
Po zakończonej fermentacji należy delikatnie zamieszać nastaw w celu jego odgazowania. Natępnie należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2 godziny. Po tym czasie należy dodać saszetkę B delikatnie zamieszać i pozostawić na 24 godziny do dokładnego wyklarowania.
Jedna saszetka wystarcza na ok 25l
Zitronengeschmack Fäden Mörtel - 25 ml. für...
Bio-Ausbesserungsalkohol - eine Portion für...