SuperKlar 24h KLARUJE BIMBER PIWO WINO KLAR Vergrößern

SuperKlar 24h KLARUJE BIMBER PIWO WINO KLAR

SuperKlar

Neuer Artikel

Dostępny

5,50 zł inkl. MwSt.

Mehr Infos

Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie destylacji. Nawet gdy zacier wydaje się być czysty "na oko", należy go dobrze sklarować. Błędne jest przeświadczenie, że drobiny zmętnień pływające w zacierze nie będą miały wpływu na produkt końcowy gdyż pozostaną w zbiorniku po destylacji.


Najbardziej niepożądane w całym procesie zanieczyszczenia, to niezauważalne "gołym okiem" drobiny drożdży.


Jeżeli odrobiny obumarłych drożdży nie zostaną usunięte z zacieru, to podczas destylacji będą porywane przez unoszącą się parę i dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w gotowanym produkcie.

Sposób użycia:
Po zakończonej fermentacji należy delikatnie zamieszać nastaw w celu jego odgazowania. Natępnie należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2 godziny. Po tym czasie należy dodać saszetkę B delikatnie zamieszać i pozostawić na 24 godziny do dokładnego wyklarowania.

Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, kauften auch ...