SuperKlar 24h Coobra KLAR TURBO KLAR 100 LITRÓW Zobacz większe

SuperKlar 24h Coobra KLAR TURBO KLAR 100 LITRÓW

SuperKlar(100L)

Nowy produkt

Dostępny

9,99 zł brutto

Więcej informacji

SuperKlar 24h KLARUJE BIMBER PIWO WINO KLAR Coobra Mega Pak na 100 Litrów

Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie destylacji. Nawet gdy zacier wydaje się być czysty "na oko", należy go dobrze sklarować. Błędne jest przeświadczenie, że drobiny zmętnień pływające w zacierze nie będą miały wpływu na produkt końcowy gdyż pozostaną w zbiorniku po destylacji.


Najbardziej niepożądane w całym procesie zanieczyszczenia, to niezauważalne "gołym okiem" drobiny drożdży.


Jeżeli odrobiny obumarłych drożdży nie zostaną usunięte z zacieru, to podczas destylacji będą porywane przez unoszącą się parę i dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w gotowanym produkcie.

Jak stosować SuperKlar:
Po zakończonej fermentacji należy delikatnie zamieszać nastaw w celu jego odgazowania. Natępnie należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2 godziny. Po tym czasie należy dodać saszetkę B delikatnie zamieszać i pozostawić na 24 godziny do dokładnego wyklarowania.

Jedna saszetka wystarcza na 100 litrów !!!

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: