Viewed products
SPIRITFERM-TURBO24h
New product
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21 litrach wody o temperaturze 35-40*C, następnie wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-27*C.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 195g.
Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych.
Drożdże gorzelnicze szybkie to szybka fermentacja w 24 godziny. Jesteś w opcji zakupu 1 paczki drożdży, jeżeli potrzebujesz więcej to sprawdź drożdże gorzelniane w zbiorczych ilościach. Pamiętaj jak istotne jest klarowanie nastawu, pomyśl o zakupie środka klarującego SUPERKLAR lub innego z działu klarowanie. Przeczytaj jak przygotować cukrówkę i jaka jest optymalna temperatura dla drożdży gorzelnianych.
Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków