SuperKlar 24h KLARUJE BIMBER PIWO WINO KLAR Zobacz większe

SuperKlar 24h KLARUJE BIMBER PIWO WINO KLAR

SuperKlar

Nowy produkt

Dostępny

5,50 zł brutto

Więcej informacji

Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie destylacji. Nawet gdy zacier wydaje się być czysty "na oko", należy go dobrze sklarować. Błędne jest przeświadczenie, że drobiny zmętnień pływające w zacierze nie będą miały wpływu na produkt końcowy gdyż pozostaną w zbiorniku po destylacji.


Najbardziej niepożądane w całym procesie zanieczyszczenia, to niezauważalne "gołym okiem" drobiny drożdży.


Jeżeli odrobiny obumarłych drożdży nie zostaną usunięte z zacieru, to podczas destylacji będą porywane przez unoszącą się parę i dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w gotowanym produkcie.

Jak stosować SuperKlar:
Po zakończonej fermentacji należy delikatnie zamieszać nastaw w celu jego odgazowania. Natępnie należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2 godziny. Po tym czasie należy dodać saszetkę B delikatnie zamieszać i pozostawić na 24 godziny do dokładnego wyklarowania.

Jedna saszetka wystarcza na ok 25l

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: